Portfolio Archive - Κωνσταντινος A. Φραγκοπουλος | Χειρουργος Ορθοπαιδικος

Η ασβεστοποιός τενοντίτιδα του ώμου είναι μια ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση συνεπεία εναπόθεσης αλάτων ασβεστίου στην μάζα των τενόντων του στροφικού πετάλου.
06/Dec/2021

Ο Πρόσθιος Χιαστός είναι ένας από τους σημαντικότερους συνδέσμους της άρθρωσης του γόνατος. Η κύρια λειτουργία του είναι να εμποδίζει την πρόσθια ολίσθηση και την έξω στροφή της κνήμης σε σχέση με τον μηρό .


05/Nov/2021

Αποτελεί την πλέον συχνή παραμορφωτική διαταραχή του άκρου ποδός κατά την οποία ο άξονας του μέγαλου δακτύλου φέρεται σε βλαισότητα ενώ παράλληλα ο άξονας του 1ου μεταταρσίου φέρεται σε ραιβότητα με προβολή της κεφαλής του στην έσω επιφάνεια του άκρου ποδός.


05/Nov/2021

Η τενοντίτιδα του αχίλλειου τένοντα αποτελεί συχνή αιτία πόνου στους αθλητές . Στους προδιαθεσικούς παράγοντες της πάθησης περιλαμβάνονται η αυξημένη μηχανική καταπόνηση του αχίλλειου τένοντα, η πτωχή αιμάτωση του τένοντα 3-4 cm από την κατάφυσή του, η χρήση φθοριοκιλονολών καθώς και οι φλεγμονώδεις αρθροπάθειες.


02/Nov/2021

Οι αρθρώσεις σας συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε σας δραστηριότητα. Κινήσεις όπως το περπάτημα, η κάμψη και η στροφή, απαιτούν τη χρήση των αρθρώσεων των ισχίων και των γονάτων σας.


02/Nov/2021

Τι είναι η ρομποτική αντικατάσταση ισχίου;

Μια ρομποτική αντικατάσταση ισχίου είναι παρόμοια με μια παραδοσιακή αντικατάσταση ισχίου. Ο χειρουργός αφαιρεί τον κατεστραμμένο ιστό στο ισχίο σας και τον αντικαθιστά με μια τεχνητή άρθρωση. Η διαφορά είναι ότι γίνεται με τη βοήθεια ενός ρομποτικού βραχίονα. Οι διαδικασίες με ρομποτική βοήθεια επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια και μπορεί να οδηγήσουν σε μικρότερους χρόνους αποκατάστασης και καλύτερα αποτελέσματα.

 

Πώς λειτουργούν οι αντικαταστάσεις ισχίου Mako;

Εάν ο ορθοπεδικός χειρουργός σας συστήσει μια διαδικασία αντικατάστασης ισχίου Mako, το πρώτο βήμα είναι να τραβήξετε φωτογραφίες της άρθρωσής σας που θα χρησιμοποιηθούν για τον προγραμματισμό της επέμβασης σας.

Αυτές οι εικόνες είναι τόσο ακριβείς που ο χειρουργός σας μπορεί να καθορίσει την καλύτερη προσέγγιση πριν μπείτε στο χειρουργείο. Οι σαρώσεις λαμβάνουν υπόψη τη δομή των οστών σας, την ευθυγράμμιση της άρθρωσης του ισχίου και τους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτό βοηθά τον χειρουργό σας να σχεδιάσει κάθε βήμα της χειρουργικής σας επέμβασης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του καλύτερου μεγέθους, θέσης και τοποθέτησης εμφυτεύματος.

Όταν έρθει η ώρα για την αντικατάσταση ισχίου Mako, ο χειρουργός σας θα τοποθετήσει τον βραχίονα Mako σύμφωνα με τις μετρήσεις και θα χρησιμοποιήσει το ρομποτικό εργαλείο σε όλη τη διαδικασία. Το Mako δεν κάνει χειρουργική επέμβαση από μόνο του. Αντίθετα, λειτουργεί ως οδηγός, βοηθώντας τον χειρουργό σας να ακολουθήσει το σχέδιο που έχει εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ακριβέστερες τομές, βέλτιστη τοποθέτηση και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός σας και η υπόλοιπη ομάδα φροντίδας θα παρακολουθούν την πρόοδό σας και θα προγραμματίσουν μια πορεία για την ανάρρωσή σας στο σπίτι. Ο χειρουργός σας θα συζητήσει όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, συμπεριλαμβανομένου του εάν είστε καλός υποψήφιος για ρομποτική αντικατάσταση άρθρωσης.

 

Οφέλη της ρομποτικής αντικατάστασης ισχίου

Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής αντικατάστασης ισχίου σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένο χειρουργικό σχεδιασμό
  • Μεγαλύτερη ακρίβεια
  • Βέλτιστη ευθυγράμμιση αρθρώσεων

 

Πόνος στο ισχίο που μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ρομποτική χειρουργική

Εάν έχετε πόνο στο ισχίο που παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και οι μη χειρουργικές επιλογές δεν έχουν βοηθήσει, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ρομποτική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου. Εάν είστε υποψήφιος για παραδοσιακή αντικατάσταση ισχίου, είναι πιθανό να είστε υποψήφιος και για αντικατάσταση ισχίου με ρομποτική βοήθεια. Ο γιατρός σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει την καλύτερη επιλογή για τις ατομικές σας ανάγκες.

 

Διαδικασία αποκατάστασης μετά από ρομποτική αντικατάσταση ισχίου

Το Mako χρησιμοποιεί πιο ακριβείς τομές και βοηθά στην επίτευξη της βέλτιστης ευθυγράμμισης των αρθρώσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός σας θα παρακολουθεί την πρόοδό σας και θα προγραμματίσει μια πορεία για την ανάρρωσή σας στο σπίτι.


02/Nov/2021

Καλείται το σύνδρομο όταν οι μύες ή οι τένοντες του κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος εξασθενούν. Η εντόπιση του άλγους είναι στην βουβωνική χώρα του κοιλιακού τοιχώματος, όπου εμφανίζεται και η «κλασική» βουβωνοκήλη.


01/Nov/2021

Οι αρθρώσεις σας συμμετέχουν σε σχεδόν κάθε σας δραστηριότητα. Κινήσεις όπως το περπάτημα, η κάμψη και η στροφή απαιτούν τη χρήση των αρθρώσεων των ισχίων και των γονάτων σας.