ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ – ΜΑΚΟ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ – ΜΑΚΟ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ – ΜΑΚΟ

Title:

Description:

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ – ΜΑΚΟ

Τι είναι η ρομποτική αντικατάσταση ισχίου;

Μια ρομποτική αντικατάσταση ισχίου είναι παρόμοια με μια παραδοσιακή αντικατάσταση ισχίου. Ο χειρουργός αφαιρεί τον κατεστραμμένο ιστό στο ισχίο σας και τον αντικαθιστά με μια τεχνητή άρθρωση. Η διαφορά είναι ότι γίνεται με τη βοήθεια ενός ρομποτικού βραχίονα. Οι διαδικασίες με ρομποτική βοήθεια επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια και μπορεί να οδηγήσουν σε μικρότερους χρόνους αποκατάστασης και καλύτερα αποτελέσματα.

 

Πώς λειτουργούν οι αντικαταστάσεις ισχίου Mako;

Εάν ο ορθοπεδικός χειρουργός σας συστήσει μια διαδικασία αντικατάστασης ισχίου Mako, το πρώτο βήμα είναι να τραβήξετε φωτογραφίες της άρθρωσής σας που θα χρησιμοποιηθούν για τον προγραμματισμό της επέμβασης σας.

Αυτές οι εικόνες είναι τόσο ακριβείς που ο χειρουργός σας μπορεί να καθορίσει την καλύτερη προσέγγιση πριν μπείτε στο χειρουργείο. Οι σαρώσεις λαμβάνουν υπόψη τη δομή των οστών σας, την ευθυγράμμιση της άρθρωσης του ισχίου και τους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτό βοηθά τον χειρουργό σας να σχεδιάσει κάθε βήμα της χειρουργικής σας επέμβασης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του καλύτερου μεγέθους, θέσης και τοποθέτησης εμφυτεύματος.

Όταν έρθει η ώρα για την αντικατάσταση ισχίου Mako, ο χειρουργός σας θα τοποθετήσει τον βραχίονα Mako σύμφωνα με τις μετρήσεις και θα χρησιμοποιήσει το ρομποτικό εργαλείο σε όλη τη διαδικασία. Το Mako δεν κάνει χειρουργική επέμβαση από μόνο του. Αντίθετα, λειτουργεί ως οδηγός, βοηθώντας τον χειρουργό σας να ακολουθήσει το σχέδιο που έχει εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ακριβέστερες τομές, βέλτιστη τοποθέτηση και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός σας και η υπόλοιπη ομάδα φροντίδας θα παρακολουθούν την πρόοδό σας και θα προγραμματίσουν μια πορεία για την ανάρρωσή σας στο σπίτι. Ο χειρουργός σας θα συζητήσει όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, συμπεριλαμβανομένου του εάν είστε καλός υποψήφιος για ρομποτική αντικατάσταση άρθρωσης.

 

Οφέλη της ρομποτικής αντικατάστασης ισχίου

Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής αντικατάστασης ισχίου σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένο χειρουργικό σχεδιασμό
  • Μεγαλύτερη ακρίβεια
  • Βέλτιστη ευθυγράμμιση αρθρώσεων

 

Πόνος στο ισχίο που μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ρομποτική χειρουργική

Εάν έχετε πόνο στο ισχίο που παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και οι μη χειρουργικές επιλογές δεν έχουν βοηθήσει, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ρομποτική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου. Εάν είστε υποψήφιος για παραδοσιακή αντικατάσταση ισχίου, είναι πιθανό να είστε υποψήφιος και για αντικατάσταση ισχίου με ρομποτική βοήθεια. Ο γιατρός σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει την καλύτερη επιλογή για τις ατομικές σας ανάγκες.

 

Διαδικασία αποκατάστασης μετά από ρομποτική αντικατάσταση ισχίου

Το Mako χρησιμοποιεί πιο ακριβείς τομές και βοηθά στην επίτευξη της βέλτιστης ευθυγράμμισης των αρθρώσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός σας θα παρακολουθεί την πρόοδό σας και θα προγραμματίσει μια πορεία για την ανάρρωσή σας στο σπίτι.

Category
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ