ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΚΩΝΑ

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΚΩΝΑ

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΚΩΝΑ

Title:

Description:

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΚΩΝΑ

Η αρθροσκόπηση του αγκώνα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ποικίλων παθήσεων και καταστάσεων. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στον χειρουργό να εξετάσει την κατάσταση των μαλακών ιστών, των οστών και των αρθρώσεων του αγκώνα με μεγάλη ακρίβεια. Μέσω του αρθροσκοπίου, οι γιατροί μπορούν να επιβεβαιώσουν διαγνώσεις και να αξιολογήσουν τη σοβαρότητα των προβλημάτων του αγκώνα, όπως οι τραυματισμοί των χόνδρων, οι τενοντίτιδες, τα διαστρέμματα, οι ρήξεις και οι αρθρίτιδες.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης του αγκώνα είναι η ελάχιστη επέμβαση στους γύρω ιστούς. Οι μικρές τομές που απαιτούνται για την εισαγωγή του αρθροσκοπίου επιτρέπουν την ελάχιστη διάσταση των ουλών και ελαχιστοποιούν τον πόνο και τον χρόνο ανάρρωσης. Επίσης, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αρθροσκοπική επέμβαση του αγκώνα συνήθως ανακτούν γρηγορότερα την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του αγκώνα τους σε σύγκριση με την ανοιχτή χειρουργική.

Συνολικά, η αρθροσκόπηση του αγκώνα αποτελεί μια προηγμένη τεχνική που προσφέρει ακρίβεια στη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία για πολλά προβλήματα του αγκώνα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον αγκώνα σας, συνιστάται να συζητήσετε με έναν ειδικό χειρουργό για την εφαρμογή αυτής της προηγμένης τεχνικής που μπορεί να σας παράσχει την ανακούφιση και την αποκατάσταση που χρειάζεστε.

 

Ποιες είναι οι ενδείξεις για την αρθροσκόπηση του αγκώνα;

Οι ενδείξεις για αρθροσκόπηση του αγκώνα περιλαμβάνουν ποικίλες καταστάσεις που επηρεάζουν τον αγκώνα και μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτήν τη χειρουργική τεχνική. Ανάμεσα στις κύριες ενδείξεις περιλαμβάνονται:

  • Τραυματικές Καταστάσεις: Θλάσεις των τενόντων και καταστάσεις που προκαλούνται από ατυχήματα μπορεί να απαιτήσουν αρθροσκόπηση για διάγνωση και αντιμετώπιση.
  • Χρόνια Εκφυλιστική Αρθρίτιδα: Οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδής αρθρίτιδα που προκαλεί χρόνιο πόνο και φθορά του χόνδρου μπορεί να αντιμετωπιστεί με αρθροσκοπικές τεχνικές.

 

Διαδικασία 

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός εξετάζει τις δομές του αγκώνα. Στη συνέχεια, μπορεί να εκτελέσει διάφορες διαδικασίες, όπως αποκατάσταση των τενόντων, επισκευή του χόνδρου, και αφαίρεση ελεύθερων σωματιδίων.

 

Πότε συνιστάται η αρθροσκόπηση του αγκώνα;

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αρθροσκόπηση αγκώνα εάν έχετε μια επώδυνη κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται σε μη χειρουργική θεραπεία. Η μη χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει ανάπαυση, φυσικοθεραπεία και φάρμακα ή ενέσεις που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή. Η φλεγμονή είναι μια από τις φυσιολογικές αντιδράσεις του σώματός σας σε τραυματισμό ή ασθένεια. Σε μια τραυματισμένη ή άρρωστη άρθρωση του αγκώνα, η φλεγμονή προκαλεί οίδημα, πόνο και δυσκαμψία.

Ο τραυματισμός, η υπερβολική χρήση και η φθορά λόγω ηλικίας ευθύνονται για τα περισσότερα προβλήματα του αγκώνα. Η αρθροσκόπηση του αγκώνα μπορεί να ανακουφίσει τα επώδυνα συμπτώματα πολλών προβλημάτων που βλάπτουν τις επιφάνειες του χόνδρου και άλλους μαλακούς ιστούς που περιβάλλουν την άρθρωση. Η αρθροσκόπηση αγκώνα μπορεί επίσης να συνιστάται για την αφαίρεση χαλαρών κομματιών οστού και χόνδρου ή για την απελευθέρωση ουλώδους ιστού που εμποδίζει την κίνηση.

Οι συνήθεις αρθροσκοπικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Θεραπεία πλάγιας επικονδυλίτιδας αγκώνα
  • Αφαίρεση χαλαρών σωμάτων (χαλαρός χόνδρος και θραύσματα οστών)
  • Απελευθέρωση ουλώδους ιστού για βελτίωση του εύρους κίνησης
  • Θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας (αρθρίτιδα φθοράς)
  • Θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (φλεγμονώδης αρθρίτιδα)
  • Θεραπεία της οστεοχονδρίτιδας (βλάβη που σχετίζεται με τη δραστηριότητα στο τμήμα του κεφαλιού του βραχιόνιου οστού που παρατηρείται σε αθλήτριες)
  • Αντιμετώπιση καταγμάτων

 

 

Το βίντεο ανήκει στο κανάλι MotionLit

Category
Services