ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Παίδοορθοπαιδική ειναι σημαντική υποειδικότητα της ορθοπαιδικής και επικεντρώνεται στα προβλήματα της παιδικής ηλικίας, εξαιτίας της έναρξης πολλών ορθοπαιδικών προβλημάτων κατά την παιδική ηλικία.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Title:

Description:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Παίδοορθοπαιδική ειναι σημαντική υποειδικότητα της ορθοπαιδικής και επικεντρώνεται στα προβλήματα της παιδικής ηλικίας, εξαιτίας της έναρξης πολλών ορθοπαιδικών προβλημάτων κατά την παιδική ηλικία.

Η περίοδος της αύξησης της ανάπτυξης διακρίνεται σε 6 στάδια:

1. Πρώιμο έμβρυο
2. Πρώιμη εμβρυική ηλικία
3. Όψιμη εμβρυική ηλικία
4. Νεογνική ηλικία
5. Παιδική ηλικία
6. Εφηβική ηλικία

Οι αρθρώσεις δημιουργούνται αρχικά ως σχισμές για να ακολουθήσει η χονδρογένεση και ο σχηματισμός της αρθρικής κοιλότητας. Ο φλοιός των οστών αυξάνει σε πάχος σε όλη την παιδική ηλικία. Η αύξηση του πάχους προσφέρει στο οστό αυξημένη αντοχή στον εφελκυσμό ΑΛΛΑ μικρή ελαστικότητα. Η κινητική ανάπτυξη αξιολογείται με την ηλικία απόκτησης κινητικών δεξιοτήτων π.χ. Τα νεογνά ελέγχουν τη θέση του κεφαλιού κατά τον 3ο μήνα, κάθονται στον 6ο μήνα, στέκονται στον 12ο μήνα και περπατούν χωρίς υποστήριξη τον 15ο μήνα.

Ένας παιδορθοπαιδικός είναι ο ειδικός που αντιμετωπίζει τα θέματα στην ανάπτυξη των οστών των παιδιών. Αυτός ο επαγγελματίας διαθέτει την εκπαίδευση και την εμπειρία για να αξιολογήσει την ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος των παιδιών και να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει ορθοπεδικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίζονται.

Οι πιο συνηθισμένες ορθοπεδικές παθήσεις στα παιδιά περιλαμβάνουν την κύφωση της σπονδυλικής στήλης, την οστεοχονδρωσία του ισχίου, την ορθοπεδική διαταραχή των ποδιών (π.χ. πλατυποδία) και την κακή στάση του σώματος. Με την αξιολόγηση του παιδιού, ο ορθοπεδικός μπορεί να παράσχει συμβουλές για τη θεραπεία και την πρόληψη των προβλημάτων αυτών.

Η ανάπτυξη των παιδιών στην ορθοπεδική απαιτεί μια πολυπλευρή προσέγγιση. Αυτή περιλαμβάνει την ενθάρρυνση της φυσικής δραστηριότητας, τη σωστή στάση και την υγιή διατροφή. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί παίζουν σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση της ανάπτυξης των παιδιών και στην υγεία του μυοσκελετικού συστήματος.

Συνολικά, η ανάπτυξη των παιδιών στην ορθοπεδική απαιτεί προσοχή και πρόληψη. Οι επισκέψεις σε έναν παιδορθοπαιδικό μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενθαρρύνοντας τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος. Από νεογέννητα μέχρι την εφηβεία, η ορθοπεδική περίθαλψη συμβάλλει στη διασφάλιση ενός υγιούς και ισορροπημένου αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Category
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ