ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας μια παθολογική ή κατεστραμμένη άρθρωση αντικαθίσταται από μια τεχνητή άρθρωση που ονομάζεται εμφύτευμα.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

Title:

Description:

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας μια παθολογική ή κατεστραμμένη άρθρωση αντικαθίσταται από μια τεχνητή άρθρωση που ονομάζεται εμφύτευμα. Κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων και πλαστικά υλικά υψηλής ποιότητας (για τη βέλτιστη μίμηση της λειτουργίας του οστού και του χόνδρου αντίστοιχα), το εμφύτευμα είναι σχεδιασμένο να κινείται σχεδόν όπως μια υγιής ανθρώπινη άρθρωση.

Στο πέρασμα των χρόνων, οι χειρουργικές τεχνικές και τα εργαλεία αρθροπλαστικής έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό. Με τον όρο «τεχνολογία ρομποτικής υποβοήθησης» είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν εννοούμε πως η χειρουργική επέμβαση εκτελείται από τον ρομποτικό βραχίονα Mako. Η χειρουργική επέμβαση εκτελείται από έναν ορθοπαιδικό χειρουργό ο οποίος χρησιμοποιεί το λογισμικό του συστήματος Mako για να προσχεδιάσει την επέμβασή σας. Ο ορθοπαιδικός χειρουργός θα καθοδηγήσει τον ρομποτικό βραχίονα Mako για την αφαίρεση του παθολογικού οστού και χόνδρου. Στη συνέχεια ο χειρουργός θα τοποθετήσει ένα εμφύτευμα. Η τεχνολογία Mako σχεδιάστηκε για να βοηθάει τους χειρουργούς να παρέχουν στους ασθενείς τους μια εξατομικευμένη χειρουργική επέμβαση που θα βασίζεται στην ατομική τους διάγνωση και ανατομία.

 

Ποιοι ασθενείς μπορούν να κάνουν ρομποτική αντικατάσταση γόνατος;

Εάν είστε υποψήφιος για παραδοσιακή αρθροπλαστική γόνατος, είναι πιθανό να είστε υποψήφιος και για αντικατάσταση γονάτου με ρομποτική βοήθεια. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για να δείτε εάν η χειρουργική επέμβαση – ή άλλες μη χειρουργικές επιλογές για τη θεραπεία του πόνου στο γόνατο – είναι η καλύτερη για εσάς. Οι ρομποτικές αντικαταστάσεις γονάτων είναι ιδανικές ακόμα και για την πιο περίπλοκη ασθένεια της άρθρωσης του γόνατος. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς που έχουν:

  • Παραμορφώσεις στο μηριαίο οστό μετά από τραυματισμό
  • Σύνθετο εκφυλισμό
  • Υλικό από προηγούμενα χειρουργεία

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής αντικατάστασης γόνατος;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της ρομποτικής υποβοηθούμενης επέμβασης αντικατάστασης γόνατος σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένος χειρουργικός σχεδιασμός. Ανάλογα με τη ρομποτική επιλογή που είναι κατάλληλη για εσάς, λαμβάνονται εξειδικευμένες τρισδιάστατες εικόνες κατά την προετοιμασία ή κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτές οι εικόνες βοηθούν τον χειρουργό σας να σχεδιάσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον βέλτιστο τύπο και την τοποθέτηση της άρθρωσης αντικατάστασης για να εξασφαλίσει το σωστό μέγεθος και εφαρμογή.
  • Μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι ρομποτικές τεχνολογίες ενισχύουν την τεχνογνωσία του ορθοπεδικού χειρουργού σας για πιο ακριβή σχεδιασμό, αφαίρεση ιστών και τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης, λιγότερες επιπλοκές και μικρότερη πιθανότητα επανάληψη χειρουργικής επέμβασης.

 

Διαφορές παραδοσιακής και Ρομποτικής Χειρουργικής αντικατάστασης γόνατος

Η ρομποτική υποβοήθηση λειτουργεί ως οδηγός, βοηθώντας τον χειρουργό σας να ακολουθήσει το σχέδιο που έχει σχεδιάσει εκ των προτέρων. Όπως και κατά την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, ο ορθοπεδικός χειρουργός σας έχει τον έλεγχο, ωστόσο, χρησιμοποιεί το ρομπότ ως πρόσθετο χειρουργικό εργαλείο.

Το ρομπότ ενισχύει τις δεξιότητες του χειρουργού σας σε όλα τα στάδια της χειρουργικής σας επέμβασης για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η ρομποτική αντικατάσταση άρθρωσης χρησιμοποιεί πιο ακριβείς τομές και βοηθά στην επίτευξη βέλτιστης τοποθέτησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση.

Category
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ