ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

Η μερική αρθροπλαστική γόνατος (ΜΑΓ) είναι μια χειρουργική επέμβαση που συμβάλλει στην ανακούφιση της αρθρίτιδας στο ένα ή στα δύο από τα τρία διαμερίσματα του γόνατος.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

Title:

Description:

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΑΚΟ

Η μερική αρθροπλαστική γόνατος (ΜΑΓ) είναι μια χειρουργική επέμβαση που συμβάλλει στην ανακούφιση της αρθρίτιδας στο ένα ή στα δύο από τα τρία διαμερίσματα του γόνατος. Με τη ΜΑΓ αντικαθίσταται μόνο η κατεστραμμένη περιοχή της άρθρωσης του γόνατος και μπορεί να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του τραυματισμού στο υγιές οστό και στους ιστούς.

Υπάρχουν τρεις τύποι ΜΑΓ

1. Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση που αντικαθιστά μόνο το ένα, το πάσχον διαμέρισμα του γόνατος, είτε το έσω είτε το έξω.
2. Η Επιγονατιδομηριαία Αρθροπλαστική Γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση που αντικαθιστά τη φθαρμένη επιγονατίδα και την τροχηλία (το αυλάκι στο άκρο του μηριαίου οστού).
3. Η Διδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση που αντικαθιστά δύο διαμερίσματα του γόνατος, το έσω και το επιγονατιδομηριαίο.

Η τεχνολογία ρομποτικής υποβοήθησης Mako μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μερική αρθροπλαστική γόνατος, μια χειρουργική επέμβαση σχεδιασμένη για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλεί η εκφύλιση της άρθρωσης λόγω οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ). Με την επιλεκτική στόχευση του τμήματος του γόνατος που έχει υποστεί βλάβη από την ΟΑ, ο χειρουργός μπορεί να αντικαταστήσει το πάσχον τμήμα του γόνατός σας, βοηθώντας παράλληλα να διατηρηθεί το υγιές οστό και οι σύνδεσμοι που το περιβάλλουν.

Category
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ