ΥΜΕΝΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Συναντάται πολύ συχνά σε παιδιά από 1 έως 12 ετών. Είναι η Παροδική, αυτοϊώμενη φλεγμονή του αρθρικού υμένα.

ΥΜΕΝΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

ΥΜΕΝΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Title:

Description:

ΥΜΕΝΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Συναντάται πολύ συχνά σε παιδιά από 1 έως 12 ετών. Είναι η Παροδική, αυτοϊώμενη φλεγμονή του αρθρικού υμένα. Η υμενίτιδα του ισχίου δεν αποτελεί μια χωριστή παθολογική οντότητα αλλά σύμπτωμα μίας πάθησης. Πρόκειται για μια αντίδραση του αρθρικού υμένα σε κάτι που διαδραματίζεται μακριά από το ισχίο. Την χαρακτηρίζει ο Πόνος στην περιοχή του ισχίου, του έσω μηρού και της βουβωνικής περιοχής και η μείωση του εύρους τροχιάς στην απαγωγή, έκτασης και στροφών του ισχίου.

Αίτια

Οι κύριοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν υμενίτιδα ισχίου περιλαμβάνουν

  • Τραυματισμούς
  • υπερβολική άσκηση
  • έλλειψη αποτελεσματικών διατάσεων πριν από την άσκηση
  • κακή τεχνική άσκησης ή απότομες κινήσεις.
  • Επιπλέον, άλλοι παράγοντες όπως η χρήση μη ενδεδειγμένων ειδών παπουτσιών μπορεί επίσης να συμβάλλει στην ανάπτυξη της υμενίτιδας ισχίου.

 

Συμπτώματα

Οι ασθενείς με υμενίτιδα ισχίου εμφανίζουν συχνά:

  • Έντονο πόνο στην περιοχή του ισχίου. Ο πόνος μπορεί να είναι απότομος και να επηρεάζει την κινητικότητα του ασθενούς.
  • Μπορεί να παρουσιάζεται πόνος κατά τη διάρκεια της άσκησης, κατά την αλλαγή θέσης, ή ακόμη και σε ανάπαυση.
  • Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να αντιληφθούν αίσθημα τραβήγματος ή αιμορραγίας στην περιοχή του ισχίου.

 

Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στην περιοχή του ισχίου που είναι έντονος, δεν ανακουφίζεται με την ανάπαυση, ή δεν επιτρέπει την κανονική σας κινητικότητα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Επιπλέον, εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε οξεία αλλαγή στην περιοχή του ισχίου, όπως οιαδήποτε οίδημα, ερυθρότητα ή εάν αντιληφθείτε οποιοδήποτε άλλο συμπτωματικό πρόβλημα που σχετίζεται με την περιοχή του ισχίου, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Ο γιατρός σας θα εκτιμήσει την κατάστασή σας, θα πραγματοποιήσει μια ιστορική αναφορά και μια σωματική εξέταση και θα σας παράσχει την κατάλληλη αξιολόγηση και συμβουλή για τη θεραπεία της υμενίτιδας ισχίου.

Συνοψίζοντας, η υμενίτιδα ισχίου είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που προκαλεί πόνο στην περιοχή του ισχίου. Οι αιτίες περιλαμβάνουν υπερφόρτωση, τραυματισμούς και κακή άσκηση, μεταξύ άλλων. Ο πόνος, το τράβηγμα και η αιμορραγία είναι συνήθη συμπτώματα. Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα ή παρατηρείτε οποιαδήποτε οξεία αλλαγή στην περιοχή του ισχίου, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γιατρό για αξιολόγηση και θεραπεία.

Category
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ