ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Οι αρθρώσεις σας συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε σας δραστηριότητα. Κινήσεις όπως το περπάτημα, η κάμψη και η στροφή, απαιτούν τη χρήση των αρθρώσεων των ισχίων και των γονάτων σας.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Title:

Description:

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Αιτία του πόνου στο ισχίο σας.

Οι αρθρώσεις σας συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε σας δραστηριότητα. Κινήσεις όπως το περπάτημα, η κάμψη και η στροφή, απαιτούν τη χρήση των αρθρώσεων των ισχίων και των γονάτων σας. Όταν το ισχίο γίνει παθολογικό ή τραυματιστεί, ο πόνος που προκαλείται μπορεί να περιορίσει σοβαρά την ικανότητά σας να κινείστε και να εργάζεστε. Μια συχνή αιτία πόνου στο ισχίο είναι η οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ). Η ΟΑ καλείται μερικές φορές εκφυλιστική αρθρίτιδα, επειδή είναι μια κατάσταση «φθοράς» που προκαλεί την καταστροφή χόνδρων και οστών. Με την οστεοαρθρίτιδα, ο προστατευτικός χόνδρος στο άκρο του μηριαίου οστού μπορεί να έχει φθαρεί, με αποτέλεσμα το περπάτημα να είναι επώδυνο καθώς τα οστά τρίβονται μεταξύ τους.

 

Τι είναι η Χειρουργική Επέμβαση Αρθροπλαστικής Ισχίου;

Η χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου (ΟΑΙ) συνίσταται στην αφαίρεση του οστού που έχει προσβληθεί από αρθρίτιδα και του κατεστραμμένου χόνδρου, και στην αντικατάστασή τους με εμφυτεύματα ισχίου σχεδιασμένα να υποκαθιστούν την ισχιακή άρθρωση. Στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, το άκρο του μηριαίου οστού (μηριαία κεφαλή) αντικαθίσταται από ένα μεταλλικό στέλεχος και μια τεχνητή κεφαλή που στερεώνεται με ασφάλεια στην κορυφή του στελέχους. Στην υποδοχή του ισχίου (κοτύλη) εφαρμόζεται ένα μεταλλικό κυπέλλιο επενδυμένο με ανθεκτικό πλαστικό (πολυαιθυλένιο).

Category
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ